Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ГОСТОВАЊЕ: Министарка науке др Сања Дамјановић у јутарњем програму ТВЦГ

Објављено: 31.05.2018. 15:38 Аутор: Министарство науке


Министарка науке др Сања Дамјановић гостовала је у јутарњем програму ТВЦГ и том приликом разговала са новинарком Дајаном Голубовић Пејовић о новом позиву за додјелу стипендија за докторска истраживања на универзитетима у Црној Гори.

Министарство науке планира да континуирано расписује овакав позив са улагањем од 500.000 еура годишње, чиме би се за 3 године постигао број од око 50 младих истраживача, докторанада, који би се усавршавали на универзитетима кроз овај програм.

Њихова улога би била да ојачају истраживачку мисију универзитета, припремају апликације за ЕУ фондове за истраживање и иновације, унапређују сарадњу са привредом - на тај начин креирајући додатне могућности за остајање на универзитетима, али и шансе за нове истраживачке позиције.

Министарка Дамјановић је током гостовања говорила и о тренутним активностима Министарства, плановима за даљу реализацију регионалног пројекта Успостављање међународног научног института на простору Југоисточне Европе, те с тим у вези најавила састанак са генералним директором за истраживање и иновације у Европској комисији, господином Жаном - Ериком Пакеом.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?