Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crnogorska policija i Ambasada SAD u Podgorici izveli zajedničku taktičko – pokaznu vježbu

Objavljeno: 09.06.2018. 18:16 Autor: UP
UP

Posebna jedinica policije kao nosilac aktivnosti i služba bezbjednosti Ambasade SAD u sklopu zajedničke saradnje su danas u Podgorici izveli taktičko – pokaznu vježbu kojom je simuliran napad na objekat Ambasade SAD. Cilj vježbe je bio provjera svih činilaca odgovornih za bezbjednost Ambasade SAD tokom kriznih situacija.

Ovom vježbom, koja je uspješno izvedena, crnogorska policija i služba bezbjednosti Ambasade SAD su pokazali koordiniranost i spremnost da uspješno odgovore izazovima koji su, kao vježbovna pretpostavka, postavljeni.

Tokom vježbe taktički timovi Posebne jedinice policije (PJP) su, brzom reakcijom i u koordinaciji sa kriznim štabom, uspješno neutralisali lica koja su izvršila simulirani napad i nakon toga su uspostavili uslove neophodne za otklananje daljih prijetnji i napada.

Nakon održavanja taktičke vježbe izvršena je analiza postupanja svih učesnika vježbe.

U izvođenju taktičko – pokazne vježbe su, pored službenika PJP, Centra bezbjednosti Podgorica i više drugih organizacionih jedinica policije i MUP-a koji su inače uključeni u reagovanje u kriznim situacijama, učestvovali i predstavnici drugih službi među kojima su na terenu bili i službenici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Urgentnog centra i Službe zaštite Glavnog grada.

UP
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?