Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црногорска полиција и Амбасада САД у Подгорици извели заједничку тактичко – показну вјежбу

Објављено: 09.06.2018. 18:16 Аутор: УП
UP

Посебна јединица полиције као носилац активности и служба безбједности Амбасаде САД у склопу заједничке сарадње су данас у Подгорици извели тактичко – показну вјежбу којом је симулиран напад на објекат Амбасаде САД. Циљ вјежбе је био провјера свих чинилаца одговорних за безбједност Амбасаде САД током кризних ситуација.

Овом вјежбом, која је успјешно изведена, црногорска полиција и служба безбједности Амбасаде САД су показали координираност и спремност да успјешно одговоре изазовима који су, као вјежбовна претпоставка, постављени.

Током вјежбе тактички тимови Посебне јединице полиције (ПЈП) су, брзом реакцијом и у координацији са кризним штабом, успјешно неутралисали лица која су извршила симулирани напад и након тога су успоставили услове неопходне за откланање даљих пријетњи и напада.

Након одржавања тактичке вјежбе извршена је анализа поступања свих учесника вјежбе.

У извођењу тактичко – показне вјежбе су, поред службеника ПЈП, Центра безбједности Подгорица и више других организационих јединица полиције и МУП-а који су иначе укључени у реаговање у кризним ситуацијама, учествовали и представници других служби међу којима су на терену били и службеници Завода за хитну медицинску помоћ, Ургентног центра и Службе заштите Главног града.

UP
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?