Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija "Izvrsnost javnih usluga u doba održivog razvoja" u Astani

Objavljeno: 11.06.2018. 19:00 Autor: MJU

Generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i programe pomoći, Admir Šahmanović, učestvovao je na godišnjoj konferenciji pod nazivom "Izvrsnost javnih usluga u doba održivog razvoja", Astana Civile Service Hub-a (ACSH), od 8. do 9. juna u Astani, Kazahstan.

“Crna Gora je u aprilu ove godine postala 40. zemlja članica ACSH-a i saradnja u okviru ACSH ima za cilj podsticanje razmjene najboljih regionalnih i međunarodnih praksi i promovisanje izvrsnosti javne uprave među zemljama učesnicama kroz partnerstvo i umrežavanje, izgradnju kapaciteta, učenje i istraživačke inicijative“, kazao je Šahmanović.

Na konferencija posvećenoj petoj godišnjici ACSH-a mnogobrojni učesnici iz zemalja članica i partnera ACSH-a, multilateralnih organizacija i diplomatskog kora, kao i Stručne mreže ACSH i učesnica mreže Jug-Jug za inovacije javnih usluga imali su priliku da razmijene iskustva i dogovore dalju saradnju i unapređenje odnosa, a posebno su istaknuta dostignuća i učinak tokom proteklih pet godina, kao i uloga partnerstava u doba ciljeva održivog razvoja (SDGs).

Na marginama Konferencije Šahmanović je razgovarao sa predstavnicima međunarodnih organizacija i političkih lidera iz drugih zemalja u cilju unapređenja odnosa i mogućnosti proširenja saradnje iz nadležnosti Ministarstva javne uprave, kao i identifikovanja polja od zajedničkog interesa.

Ministarstvo javne uprave

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?