Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција "Изврсност јавних услуга у доба одрживог развоја" у Астани

Објављено: 11.06.2018. 19:00 Аутор: МЈУ

Генерални директор Директората за међународну сарадњу и програме помоћи, Адмир Шахмановић, учествовао је на годишњој конференцији под називом "Изврсност јавних услуга у доба одрживог развоја", Астана Цивиле Сервице Хуб-а (АЦСХ), од 8. до 9. јуна у Астани, Казахстан.

“Црна Гора је у априлу ове године постала 40. земља чланица АЦСХ-а и сарадња у оквиру АЦСХ има за циљ подстицање размјене најбољих регионалних и међународних пракси и промовисање изврсности јавне управе међу земљама учесницама кроз партнерство и умрежавање, изградњу капацитета, учење и истраживачке иницијативе“, казао је Шахмановић.

На конференција посвец́еној петој годишњици АЦСХ-а многобројни учесници из земаља чланица и партнера АЦСХ-а, мултилатералних организација и дипломатског кора, као и Стручне мреже АЦСХ и учесница мреже Југ-Југ за иновације јавних услуга имали су прилику да размијене искуства и договоре даљу сарадњу и унапређење односа, а посебно су истакнута достигнуц́а и учинак током протеклих пет година, као и улога партнерстава у доба циљева одрживог развоја (СДГс).

На маргинама Конференције Шахмановић је разговарао са представницима међународних организација и политичких лидера из других земаља у циљу унапређења односа и могућности проширења сарадње из надлежности Министарства јавне управе, као и идентификовања поља од заједничког интереса.

Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?