Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan okrugli sto o Nacrtu zakona o državnoj upravi

Objavljeno: 15.06.2018. 20:00 Autor: MJU

MJU MJU
Danas je u organizaciji Ministarstvo javne uprave i saradnji sa SIGMA-om organizovan Okrugli sto o Nacrtu zakona o državnoj upravi.

U uvodnom dijelu govorili su državni sekretar Ministarstva javne uprave, Goran Jovetić i generalna direktorica Direktorata za državnu upravu, Danijela Nedeljković Vukčević.

„U skladu sa programom Vlade za 2018. i Strategijom reforme javne uprave 2016-2020, sa realizacijom mjera iz Akcionog plana u cilju kontinuiranog nastavka reforme javne uprave, Ministarstvo javne uprave priremilo je Nacrt zakona o državnoj upravi. Osnovni razlog za donošenje ovog zakona leži i u potrebi da se sistem državne uprave uredi u skladu sa ustavnim načelima i garancijama za ostvarivanje vladavine prava i savremenim tendencijama koje naglašavaju novu ulogu državne uprave u razvoju društva, kao i da se državna uprava racionalizuje i da se uspostave jasne linije odgovornosti. Takođe, predložena zakonska rješenja će posebno doprinijeti procesu optimizacije javnog sektora“, istakao je Jovetić.

Generalna direktorica Direktorata za državnu upravu, Danijela Nedeljković Vukčević predstavila je Nacrt zakona o državnoj upravi i nova zakonska rješenja.

Video: Izlaganje državnog sekretara, Gorana Jovetića- Okrugli sto o Nacrtu zakona o državnoj upravi

Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o državnoj upravi, počela je 16. maja 2018. godine, objavljivanjem javnog poziva za učešće u raspravi, teksta Nacrta zakona sa obrazloženjem i Programa javne rasprave na internet stranici Ministarstva javne uprave i portalu e-uprave.

Ministarstvo javne uprave

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?