Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан округли сто о Нацрту закона о државној управи

Објављено: 15.06.2018. 20:00 Аутор: МЈУ

MJU MJU
Данас је у организацији Министарство јавне управе и сарадњи са СИГМА-ом организован Округли сто о Нацрту закона о државној управи.

У уводном дијелу говорили су државни секретар Министарства јавне управе, Горан Јоветић и генерална директорица Директората за државну управу, Данијела Недељковић Вукчевић.

„У складу са програмом Владе за 2018. и Стратегијом реформе јавне управе 2016-2020, са реализацијом мјера из Акционог плана у циљу континуираног наставка реформе јавне управе, Министарство јавне управе приремило је Нацрт закона о државној управи. Основни разлог за доношење овог закона лежи и у потреби да се систем државне управе уреди у складу са уставним начелима и гаранцијама за остваривање владавине права и савременим тенденцијама које наглашавају нову улогу државне управе у развоју друштва, као и да се државна управа рационализује и да се успоставе јасне линије одговорности. Такође, предложена законска рјешења ће посебно допринијети процесу оптимизације јавног сектора“, истакао је Јоветић.

Генерална директорица Директората за државну управу, Данијела Недељковић Вукчевић представила је Нацрт закона о државној управи и нова законска рјешења.

Видео: Излагање државног секретара, Горана Јоветића- Округли сто о Нацрту закона о државној управи

Јавна расправа о тексту Нацрта закона о државној управи, почела је 16. маја 2018. године, објављивањем јавног позива за учешће у расправи, текста Нацрта закона са образложењем и Програма јавне расправе на интернет страници Министарства јавне управе и порталу е-управе.

Министарство јавне управе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?