Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nagrađeni najaktivniji učenički parlamenti: Fondom podstičemo i učenički aktivizam

Objavljeno: 26.06.2018. 20:17 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U Ministarstvu prosvjete danas su dodijeljene nagrade i diplome predstavnicima najaktivnijih učeničkih parlamenata u školskoj 2017/2018. godini, a ove godine najbolji je parlament JU Srednja mješovita škola „17. septembar“, Žabljak. Da će novoosnovani Fond za kvalitet i talente prepoznati i članstvo u učeničkom parlamentu, poručio je učenicima Veljko Tomić, direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih.

Na Takmičenju za najaktivniji učenički parlament ove godine je učestvovalo preko 30 učeničkih parlamenata. Drugo mjesto zauzeo je parlament JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar, treće mjesto JU Gimnazija „Niko Rolović“, Bar, a predstavnike parlamenata je pored Tomića pozdravila i Indira Količić, podpredsjednica Upravnog odbora Unije srednjoškolaca.

Čestitajući najboljim učeničkim parlamentima na ostvarenim rezultatima, Tomić je podsjetio da se Takmičenje za najaktivniji učenički parlament organizuje shodno Memorandumu o saradnji koji je između Ministarstva prosvjete i Unije srednjoškolaca potpisan 2016. godine, te da izbor najaktivnijeg parlamenta postaje tradicija. On je pohvalio mlade ljude, članove parlamenata koji odvajaju dio svog vremena za vannastavne aktivnosti i pozvao uprave škola da pruže punu podršku aktivnostima parlamenata.

PR služba Ministarstva prosvjete

Tomić je podsjetio da je Ministarstvo prosvjete formiralo Fond za kvalitet i talente koji ima za cilj da podrži talentovanu djecu i prosvjetne radnike i škole, te da će članstvo u učeničkom parlamentu biti jedan od kriterijuma prilikom odlučivanja o dodjeli sredstava iz Fonda.

Indira Količić potpredsjednica Upravnog odbora Unije srednjoškolaca istakla je da za jednu državu i društvo nema većeg bogatstva od mladih ljudi koji su spremni da zajedno djeluju i utiču na društvene promjene i čestitala predstavnicima učeničkih parlamenata koji su vrijednim radom uticali na pitanja omladinske politike u Crnoj Gori.

Maša Stevović, predsjednica prvoplasiranog učeničkog parlamenta JU Srednja mješovita škola „17. septembar“ na Žabljaku, rekla je da je učenički parlament tokom ove školske godine realizovao preko stotinu aktivnosti različitog karaktera, humanitarnog, edukativnog i kulturnog, te da priznanje predstavlja dodatnu motivaciju za dalji njegov rad.

PR služba Ministarstva prosvjete

Za prvoplasirani parlament Ministarstvo je obezbijedilo računar, za drugoplasirani projektor, a za trećeplasirani štampač. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici četvrtoplasiranog učeničkog parlamenta JU Srednja stručna škola, Cetinje, kao i petoplasiranog učeničkog parlamenta JU Srednja elektro-ekonomska škola, Bijelo Polje kojima su uručene pohvale.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?