Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Награђени најактивнији ученички парламенти: Фондом подстичемо и ученички активизам

Објављено: 26.06.2018. 20:17 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

У Министарству просвјете данас су додијељене награде и дипломе представницима најактивнијих ученичких парламената у школској 2017/2018. години, а ове године најбољи је парламент ЈУ Средња мјешовита школа „17. септембар“, Жабљак. Да ће новоосновани Фонд за квалитет и таленте препознати и чланство у ученичком парламенту, поручио је ученицима Вељко Томић, директор Директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих.

На Такмичењу за најактивнији ученички парламент ове године је учествовало преко 30 ученичких парламената. Друго мјесто заузео је парламент ЈУ Средња економско-угоститељска школа, Бар, треће мјесто ЈУ Гимназија „Нико Роловић“, Бар, а представнике парламената је поред Томића поздравила и Индира Количић, подпредсједница Управног одбора Уније средњошколаца.

Честитајући најбољим ученичким парламентима на оствареним резултатима, Томић је подсјетио да се Такмичење за најактивнији ученички парламент организује сходно Меморандуму о сарадњи који је између Министарства просвјете и Уније средњошколаца потписан 2016. године, те да избор најактивнијег парламента постаје традиција. Он је похвалио младе људе, чланове парламената који одвајају дио свог времена за ваннаставне активности и позвао управе школа да пруже пуну подршку активностима парламената.

PR služba Ministarstva prosvjete

Томић је подсјетио да је Министарство просвјете формирало Фонд за квалитет и таленте који има за циљ да подржи талентовану дјецу и просвјетне раднике и школе, те да ће чланство у ученичком парламенту бити један од критеријума приликом одлучивања о додјели средстава из Фонда.

Индира Количић потпредсједница Управног одбора Уније средњошколаца истакла је да за једну државу и друштво нема већег богатства од младих људи који су спремни да заједно дјелују и утичу на друштвене промјене и честитала представницима ученичких парламената који су вриједним радом утицали на питања омладинске политике у Црној Гори.

Маша Стевовић, предсједница првопласираног ученичког парламента ЈУ Средња мјешовита школа „17. септембар“ на Жабљаку, рекла је да је ученички парламент током ове школске године реализовао преко стотину активности различитог карактера, хуманитарног, едукативног и културног, те да признање представља додатну мотивацију за даљи његов рад.

PR služba Ministarstva prosvjete

За првопласирани парламент Министарство је обезбиједило рачунар, за другопласирани пројектор, а за трећепласирани штампач. Свечаности су присуствовали и представници четвртопласираног ученичког парламента ЈУ Средња стручна школа, Цетиње, као и петопласираног ученичког парламента ЈУ Средња електро-економска школа, Бијело Поље којима су уручене похвале.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?