Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Ministarstva odbrane SAD-a u posjeti Ministarstvu nauke Crne Gore

Objavljeno: 27.06.2018. 21:11 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo naukePredstavnici Ministarstva odbrane SAD-a, koji u okviru internacionalnog programa USAID uče crnogorski jezik, posjetili su Ministarstvo nauke Crne Gore. Grupu koju predvodi profesor Nenad Filipović, menadžer za jezičke programe u USAID-u, ugostila je ispred Ministarstva Marijeta Barjaktarović Lanzardi, načelnica Direkcije za inovacije i infrastrukturu.

Sagovornici su se upoznali sa načinom rada Ministarstva nauke, kao i aktivnostima koje se trenutno sprovode u cilju jačanja naučnoistraživačkih kapaciteta i pametnog korišćenja punog naučnog i ekonomskog potencijala zemlje. Načelnica je kazala da je jedan od glavnih usmjerenja i zadataka Ministarstva nauke tržišna primjena naučnih rezultata, odnosno adekvatna veza između naučne zajednice i privrede.

Na sastanku je bilo više riječi o instrumentima i mjerama finansiranja naučnoistraživačkih i inovativnih projekata, ključnim nacionalnim prioritetima u nauci, kao i aktivnosti na unaprijeđenju inovacija i start up ekosistema.

Grupa je izrazila veliko zadovoljstvo što je imala priliku da sazna konkretne rezultate i mjere Ministarstva nauke, te je ovo bila idealna prilika da se razgovara i o intenziviranju naučne saradnje između naučnih institucija Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?