Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Министарства одбране САД-а у посјети Министарству науке Црне Горе

Објављено: 27.06.2018. 21:11 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo naukeПредставници Министарства одбране САД-а, који у оквиру интернационалног програма УСАИД уче црногорски језик, посјетили су Министарство науке Црне Горе. Групу коју предводи професор Ненад Филиповић, менаџер за језичке програме у УСАИД-у, угостила је испред Министарства Маријета Барјактаровић Ланзарди, начелница Дирекције за иновације и инфраструктуру.

Саговорници су се упознали са начином рада Министарства науке, као и активностима које се тренутно спроводе у циљу јачања научноистраживачких капацитета и паметног коришћења пуног научног и економског потенцијала земље. Начелница је казала да је један од главних усмјерења и задатака Министарства науке тржишна примјена научних резултата, односно адекватна веза између научне заједнице и привреде.

На састанку је било више ријечи о инструментима и мјерама финансирања научноистраживачких и иновативних пројеката, кључним националним приоритетима у науци, као и активности на унапријеђењу иновација и старт уп екосистема.

Група је изразила велико задовољство што је имала прилику да сазна конкретне резултате и мјере Министарства науке, те је ово била идеална прилика да се разговара и о интензивирању научне сарадње између научних институција Црне Горе и Сједињених Америчких Држава.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?