Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kotor: Rasvijetljeno šest imovinskih delikata; protiv dva lica podnijete krivične prijave

Objavljeno: 28.06.2018. 18:47 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjedosti Kotor su, nakon niza mjera i radnji iz svoje nadležnosti i aktivnosti preduzetih u sadejstvu sa službenicima Forenzičkog centra, rasvijetlili šest krivičnih djela iz oblasti imovisnkog kriminaliteta i protiv dva lica nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj u redovnom postupku kao dopunu krivičnih prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Naime, službenici OB Kotor su nakon dobijenih nalaza vještačenja iz Forenzičkog centra, kao i na osnovu operativnih aktivnosti koje su prethodno preduzeli, rasvijetlili šest krivičnih djela i to pet krivičnih djela teška krađa i krivično djelo krađa, i državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli poseban izvještaj u redovnom postupku, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog počinioca, protiv A.S. (33) državljanina Kosova sa boravakom u Tivtu i maloljetnog H.H, takođe državljanina Kosova sa boravkom u Tivtu.

Oni su kako se sumnja, tokom 2017. i 2018. godine na području Kotora počinili ova krivična djela na štetu četiri fizička lica i na štetu dvije crkve – Crkve Svete Andree u Krimovici i Crkve Svetog Đorđa u mjestu Pelinovo. Oni su prilikom provala u kuće i ove dvije crkve, kako se sumnja, vršili premetačinu i otuđili različite predmete. Provalom u kuće fizičkih lica, osumnjičeni su, sumnja se, otuđili kožnu garnituru sa klupskim stolom, bijelu tehniku, led TV, trimer, motornu testeru, tri plinske boce, veću količinu skupocjenog alkoholnog pića, alat, električne aparate i uređaje. Na štetu dvije crkve su, kako se sumnja, otuđili novac u iznosu od 110 eura iz jedne crkve, dok su iz druge otuđili 100 eura.

Otuđene stvari su, sumnja se, prodavali nepoznatim licima na Tuškoj pijaci u Podgorici a novac dobijen od prodaje dijelili i trošili za lične potrebe.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?