Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Котор: Расвијетљено шест имовинских деликата; против два лица поднијете кривичне пријаве

Објављено: 28.06.2018. 18:47 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједости Котор су, након низа мјера и радњи из своје надлежности и активности предузетих у садејству са службеницима Форензичког центра, расвијетлили шест кривичних дјела из области имовиснког криминалитета и против два лица надлежном тужиоцу поднијели посебан извјештај у редовном поступку као допуну кривичних пријава због постојања основане сумње да су починила наведена кривична дјела.

Наиме, службеници ОБ Котор су након добијених налаза вјештачења из Форензичког центра, као и на основу оперативних активности које су претходно предузели, расвијетлили шест кривичних дјела и то пет кривичних дјела тешка крађа и кривично дјело крађа, и државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Котору поднијели посебан извјештај у редовном поступку, као допуну кривичних пријава претходно поднијетих против непознатог починиоца, против А.С. (33) држављанина Косова са бораваком у Тивту и малољетног Х.Х, такође држављанина Косова са боравком у Тивту.

Они су како се сумња, током 2017. и 2018. године на подручју Котора починили ова кривична дјела на штету четири физичка лица и на штету двије цркве – Цркве Свете Андрее у Кримовици и Цркве Светог Ђорђа у мјесту Пелиново. Они су приликом провала у куће и ове двије цркве, како се сумња, вршили преметачину и отуђили различите предмете. Провалом у куће физичких лица, осумњичени су, сумња се, отуђили кожну гарнитуру са клупским столом, бијелу технику, лед ТВ, тример, моторну тестеру, три плинске боце, већу количину скупоцјеног алкохолног пића, алат, електричне апарате и уређаје. На штету двије цркве су, како се сумња, отуђили новац у износу од 110 еура из једне цркве, док су из друге отуђили 100 еура.

Отуђене ствари су, сумња се, продавали непознатим лицима на Тушкој пијаци у Подгорици а новац добијен од продаје дијелили и трошили за личне потребе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?