Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju i projekte Nikola B. Šaranović u posjeti EUROJUST-u

Objavljeno: 10.07.2018. 22:05 Autor: Ministarstvo pravde

Generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju i projekte Nikola B. Šaranović boravio je danas u posjeti EUROJUST-u, gdje se sastao sa predsjednikom ovog tijela Ladislavom Hamranom, šeficom Sekretarijata Mreže za zajedničke istražne timove Tatjanom Jancevič (Tatiana Jancewicz) i šefom Protiv-terorističkog tima Frederikom Baabom (Frédéric Baab).


Na sastanku sa predsjednikom Hamranom izrazeno je obostrano zadovoljstvo implementacijom Sporazuma o saradnji između Crne Gore i EUROJUST-a, koja se, nakon imenovanja i početka rada državnog tužioca za vezu, nastavila imenovanjem nacionalnog korespondenta za pitanja terorizma i prvim aktivnostima u ovoj oblasti.


Nakon sto je upoznata sa dinamikom izrade novog zakona o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima sa zemljama članicama EU i transponovanja EU instrumenata u crnogorski pravni sistem, šefica Sekretarijata Mreže za zajedničke istrazne timove Tatjana Jancevič izrazila je spremnost za podršku nadležnim organima Crne Gore u unaprjeđenju postojećih pravnih osnova za uspostavljanje zajedničkih istražnih timova, kako sa zemljama članicama EU, tako i sa trećim zemljama. 


U svojstvu nacionalnog korespondenta EUROJUST-a za pitanja terorizma, Šaranović je upoznao šefa Protiv-terorističkog tima Frederika Baaba sa aktivnostima na planu borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma u Crnoj Gori. Sagovornici su se saglasili da je saradnja sa EUROJUST-om na ovom planu od velikog značaja, što ce biti unaprijeđeno, između ostalog, i kroz buduće učešće nacionalnog korespondenta Crne Gore na redovnim sastancima Protiv-terorističkog tima EUROJUST-a.


Sastancima je prisustvovala Jelena Đaletić, državni tužilac za vezu sa EUROJUST-om.  



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?