Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Генерални директор Директората за међународну правосудну сарадњу и пројекте Никола Б. Шарановић у посјети ЕУРОЈУСТ-у

Објављено: 10.07.2018. 22:05 Аутор: Министарство правде

Генерални директор Директората за међународну правосудну сарадњу и пројекте Никола Б. Шарановић боравио је данас у посјети ЕУРОЈУСТ-у, гдје се састао са предсједником овог тијела Ладиславом Хамраном, шефицом Секретаријата Мреже за заједничке истражне тимове Татјаном Јанцевич (Татиана Јанцеwицз) и шефом Против-терористичког тима Фредериком Баабом (Фрéдéриц Бааб).


На састанку са предсједником Хамраном изразено је обострано задовољство имплементацијом Споразума о сарадњи између Црне Горе и ЕУРОЈУСТ-а, која се, након именовања и почетка рада државног тужиоца за везу, наставила именовањем националног кореспондента за питања тероризма и првим активностима у овој области.


Након сто је упозната са динамиком израде новог закона о правосудној сарадњи у кривичним стварима са земљама чланицама ЕУ и транспоновања ЕУ инструмената у црногорски правни систем, шефица Секретаријата Мреже за заједничке истразне тимове Татјана Јанцевич изразила је спремност за подршку надлежним органима Црне Горе у унапрјеђењу постојећих правних основа за успостављање заједничких истражних тимова, како са земљама чланицама ЕУ, тако и са трећим земљама. 


У својству националног кореспондента ЕУРОЈУСТ-а за питања тероризма, Шарановић је упознао шефа Против-терористичког тима Фредерика Бааба са активностима на плану борбе против тероризма и насилног екстремизма у Црној Гори. Саговорници су се сагласили да је сарадња са ЕУРОЈУСТ-ом на овом плану од великог значаја, што це бити унапријеђено, између осталог, и кроз будуће учешће националног кореспондента Црне Горе на редовним састанцима Против-терористичког тима ЕУРОЈУСТ-а.


Састанцима је присуствовала Јелена Ђалетић, државни тужилац за везу са ЕУРОЈУСТ-ом.  



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?