Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Berane: Rožaje: Rasvijetljena dva krivična djela teška krađa i dva krivična djela krađa; dva lica lišena slobode dok je protiv jednog podnijeta krivična prijava

Objavljeno: 16.07.2018. 21:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode jedno lice osumnjičeno da je počinilo navedena krivična djela. Takođe, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su rasvijetlili dva krivična djela krađa i tom prilikom lišili slobode jedno lice osumnjičeno da ih je počinilo, dok je protiv drugog podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Naime, službenici CB Berane su, 14.07.2018. godine, lišili slobode S.B. (19) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa. On je, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinio na štetu D.C, na način što je upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage provalio prozor na kući, ušao u unutrašnjost kuće i sa prvog sprata otuđio jedan lovački karabin marke „Gerd Suhl“ kalibra 8x57 mm i lovačku municiju 50 komada kalibra 7,9 mm kao i jedan čaršav. On je, sumnja se, otuđene stvari odvezao sa lica mjesta biciklom. S.B. je otuđene predmete, kako se sumnja, prodao nepoznatim licima za iznos od 50 eura.

Nadalje, drugo krivično djelo, S.B. je, sumnja se, počinio, 08.06.2018. godine na štetu Ž.R, na način što je upotrebom fizičke snage uklonio betonske blokove sa prozora kuće i iz podrumskih prostorija otuđio veću količinu elektroinstalacionih kablova, odnosno oko 17 buntova različitih presjeka kao i druge elektromaterijale. Ovi otuđeni predmeti pripadali su licima koja su ih odložila u podrumskim prostorijama kuće Ž.R. S.B. je, sumnja se, otuđene predmete prodao kao otpadni bakar za iznos od 150 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se S.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

Službenci OB Rožaje su, rasvijetlili dva krivična djela krađa i tom prilikom lišili slobode M.M. (20) iz Rožaja, a protiv A.N. (19) iz Rožaja podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ova krivična djela. Oni su, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinili na štetu S.K, na način što su sa njegovog teretnog motornog vozila otuđili dva akumulatora i dizel gorivo, ukupne vrijednosti od oko 600 eura. Drugo krivično djelo krađa, sumnja se, počinili su na štetu F.P, na način što su sa teretnog vozila otuđili dva akumulatora u vrijednosti od oko 300 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da se M.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela krađa i da se protiv A.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?