Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беране: Рожаје: Расвијетљена два кривична дјела тешка крађа и два кривична дјела крађа; два лица лишена слободе док је против једног поднијета кривична пријава

Објављено: 16.07.2018. 21:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Беране су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили два кривична дјела тешка крађа и том приликом лишили слободе једно лице осумњичено да је починило наведена кривична дјела. Такође, службеници Одјељења безбједности Рожаје су расвијетлили два кривична дјела крађа и том приликом лишили слободе једно лице осумњичено да их је починило, док је против другог поднијета кривична пријава у редовном поступку.

Наиме, службеници ЦБ Беране су, 14.07.2018. године, лишили слободе С.Б. (19) због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела тешка крађа. Он је, како се сумња, једно кривично дјело починио на штету Д.Ц, на начин што је употребом подесног средства и физичке снаге провалио прозор на кући, ушао у унутрашњост куће и са првог спрата отуђио један ловачки карабин марке „Герд Сухл“ калибра 8x57 мм и ловачку муницију 50 комада калибра 7,9 мм као и један чаршав. Он је, сумња се, отуђене ствари одвезао са лица мјеста бициклом. С.Б. је отуђене предмете, како се сумња, продао непознатим лицима за износ од 50 еура.

Надаље, друго кривично дјело, С.Б. је, сумња се, починио, 08.06.2018. године на штету Ж.Р, на начин што је употребом физичке снаге уклонио бетонске блокове са прозора куће и из подрумских просторија отуђио већу количину електроинсталационих каблова, односно око 17 бунтова различитих пресјека као и друге електроматеријале. Ови отуђени предмети припадали су лицима која су их одложила у подрумским просторијама куће Ж.Р. С.Б. је, сумња се, отуђене предмете продао као отпадни бакар за износ од 150 еура. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Беранама који је наложио да се С.Б. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела тешка крађа.

Службенци ОБ Рожаје су, расвијетлили два кривична дјела крађа и том приликом лишили слободе М.М. (20) из Рожаја, а против А.Н. (19) из Рожаја поднијели кривичну пријаву у редовном поступку, због постојања основане сумње да су починили ова кривична дјела. Они су, како се сумња, једно кривично дјело починили на штету С.К, на начин што су са његовог теретног моторног возила отуђили два акумулатора и дизел гориво, укупне вриједности од око 600 еура. Друго кривично дјело крађа, сумња се, починили су на штету Ф.П, на начин што су са теретног возила отуђили два акумулатора у вриједности од око 300 еура. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Рожајама који је наложио да се М.М. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела крађа и да се против А.Н. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио ова кривична дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?