Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Interpol: Uspješna međunarodna policijska saradnja dovela do lišenja slobode dva bjegunca

Objavljeno: 19.07.2018. 02:00 Autor: UP
Uspješnom međunarodnom saradnjom službenika crnogorske i kosovske policije, na osnovu operativnih informacija koje je crnogorska policija dala kolegama na Kosovu, slobode je lišen M.M. (38) iz Podgorice koji se potraživao po Interpolovoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica zbog osnovane sumnje da je zajedno sa I.M. (22) i V.V. (23) počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu R.Đ. iz Cetinja 10. oktobra 2016. godine u Cetinju. U ovoj akciji slobode je lišen i Đ.P. (31) iz Nikšića, koji je bio u društvu M.M, a koji je pobjegao 03. jula 2018. godine iz medicinske ustanove gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, izvršenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru.

Naime, uspješnom i efikasnom saradnjom službenika Uprave policije i policije Kosova danas je na teritoriji Kosova realizovana zajednička akcija i lišen je slobode M.M. za kojim je bila raspisana poternica od strane NCB Interpol Podgorica zbog krivičnog djela teško ubistvo počinjenog na štetu R.Đ. Takođe u ovoj akciji slobode je lišen i Đ.P. koji se nalazio u bjekstvu a koji je prilikom hapšenja posjedovao llične isprave na ime drugog lica.

Prilikom hapšenja M.M. je bio naoružan, dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge.

M.M. se od strane crnogorske policije, osim osnovane sumnje da je počinio ovo kriivčno djelo, potražuje zbog indicija koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore koje su posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, a što će biti predmet daljih policijsko tužilačkih aktivnosti u smislu obrade i dokazivanja.

Službenici Uprave policije duguju posebnu zahvalnost službenicima policije Kosova koji su postupili u najkraćem roku po podacima dostavljenim od strane službenika crnogorske policije.
Nastavlja se komunikacija crnogorskih i kosovskih nadležnih organa u vezi sa pitanjima izručenja i predaje ovih lica crnogorskoj policiji kao i uspješna policijsko – tužilačka saradnja Crne Gore i Kosova.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?