Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Успјешна међународна полицијска сарадња довела до лишења слободе два бјегунца

Објављено: 19.07.2018. 02:00 Аутор: УП
Успјешном међународном сарадњом службеника црногорске и косовске полиције, на основу оперативних информација које је црногорска полиција дала колегама на Косову, слободе је лишен М.М. (38) из Подгорице који се потраживао по Интерполовој потјерници расписаној од стране НЦБ Интерпол Подгорица због основане сумње да је заједно са И.М. (22) и В.В. (23) починио кривично дјело тешко убиство на штету Р.Ђ. из Цетиња 10. октобра 2016. године у Цетињу. У овој акцији слободе је лишен и Ђ.П. (31) из Никшића, који је био у друштву М.М, а који је побјегао 03. јула 2018. године из медицинске установе гдје је издржавао казну затвора због кривичног дјела отмица у стицају са кривичним дјелом изнуда у покушају, извршеног 15. септембра 2015. године у Котору.

Наиме, успјешном и ефикасном сарадњом службеника Управе полиције и полиције Косова данас је на територији Косова реализована заједничка акција и лишен је слободе М.М. за којим је била расписана потерница од стране НЦБ Интерпол Подгорица због кривичног дјела тешко убиство почињеног на штету Р.Ђ. Такође у овој акцији слободе је лишен и Ђ.П. који се налазио у бјекству а који је приликом хапшења посједовао лличне исправе на име другог лица.

Приликом хапшења М.М. је био наоружан, док је даљим претресом ових лица пронађено оружје и опојне дроге.

М.М. се од стране црногорске полиције, осим основане сумње да је починио ово криивчно дјело, потражује због индиција које указују на сумњу да је учествовао у више ликвидација почињених на територији Црне Горе које су посљедица сукоба организованих криминалних група, а што ће бити предмет даљих полицијско тужилачких активности у смислу обраде и доказивања.

Службеници Управе полиције дугују посебну захвалност службеницима полиције Косова који су поступили у најкраћем року по подацима достављеним од стране службеника црногорске полиције.
Наставља се комуникација црногорских и косовских надлежних органа у вези са питањима изручења и предаје ових лица црногорској полицији као и успјешна полицијско – тужилачка сарадња Црне Горе и Косова.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?