Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović-ambasadorka Davije: U oktobru u Crnoj Gori o nelegalnoj trgovini kulturnim dobrima

Objavljeno: 01.08.2018. 19:46 Autor: Ministarstvo kulture

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i šefica Misije OEBS, ambasadorka Mariz Davije, razgovarali su danas na Cetinju o projektu u oblasti kulturne baštine, čija će realizacija početi u oktobru u Crnoj Gori.

U okviru predsjedavanja Italije OEBS-om, u Crnoj Gori će biti organizovana radionica posvećena borbi protiv nelegalne trgovine kulturnim dobrima, koja će od 1. do 5. oktobra okupiti brojne stručnjake iz zemalja Jugoistočne Evrope.

Kako je istakao ministar Bogdanović, posebno je zadovoljstvo što će Crna Gora biti domaćin ovog važnog događaja, koji će skrenuti pažnju na adekvatnu zaštitu našeg bogatog kulturnog nasljeđa, ali i doprinijeti edukaciji stručnjaka i razvoju kapaciteta u ovoj oblasti.

Ambasadorka Davije je zahvalila na podršci Ministarstva kulture i navela kako će radionica biti značajna za podizanje svijesti o potrebi snažnije međunarodne saradnje na sprječavanju nelegalne trgovine kulturnim dobrima.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?