Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић-амбасадорка Давије: У октобру у Црној Гори о нелегалној трговини културним добрима

Објављено: 01.08.2018. 19:46 Аутор: Министарство културе

Министар културе Александар Богдановић и шефица Мисије ОЕБС, амбасадорка Мариз Давије, разговарали су данас на Цетињу о пројекту у области културне баштине, чија ће реализација почети у октобру у Црној Гори.

У оквиру предсједавања Италије ОЕБС-ом, у Црној Гори ће бити организована радионица посвећена борби против нелегалне трговине културним добрима, која ће од 1. до 5. октобра окупити бројне стручњаке из земаља Југоисточне Европе.

Како је истакао министар Богдановић, посебно је задовољство што ће Црна Гора бити домаћин овог важног догађаја, који ће скренути пажњу на адекватну заштиту нашег богатог културног насљеђа, али и допринијети едукацији стручњака и развоју капацитета у овој области.

Амбасадорка Давије је захвалила на подршци Министарства културе и навела како ће радионица бити значајна за подизање свијести о потреби снажније међународне сарадње на спрјечавању нелегалне трговине културним добрима.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?