Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pronađeno i oduzeto oko 65.000 šteka cigareta bez akciznih markica vrijednosti od oko 1,4 miliona eura; tri lica lišena slobode

Objavljeno: 03.08.2018. 21:53 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su juče u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, a postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, kontrolom teretnog vozila pronašli i oduzeli oko 65.000 šteka inostranih cigareta bez akciznih markica, vrijednih 1,4 miliona eura. Tri lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo krijumčarenje.

Naime, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su u sadejstvu sa službenicima CB Bar, 02.08.2018. godine, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u koordiniranoj akciji u mjestu Sotonći, kontrolisali tmv marke „Iveco“ koje je u vlasništvu jednog preduzeća iz Bara, kojom prilikom su pronašli i oduzeli 64.998 šteka inostranih cigareta bez akciznih markica, a koje su bile namijenjene za prodaju na sivom tržištu, a čija procijenjena vrijednost iznosi oko 1.400.000 eura.

U ovoj akciji lišeni su slobode D.Š. i R.B. iz Bara i S.V. iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo krijumčarenje.

Pronađene i oduzete cigarete su predate službenicima Uprave carina na dalju nadležnost.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja intenzivno preduzimaju dalje mjere i radnje na identifikovanju organizatora i drugih članova ove kriminalne organizacije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?