Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пронађено и одузето око 65.000 штека цигарета без акцизних маркица вриједности од око 1,4 милиона еура; три лица лишена слободе

Објављено: 03.08.2018. 21:53 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Сектора криминалистичке полиције – Специјалног полицијског одјељења су јуче у садејству са службеницима Центра безбједности Бар, а поступајући по налогу Специјалног државног тужилаштва, контролом теретног возила пронашли и одузели око 65.000 штека иностраних цигарета без акцизних маркица, вриједних 1,4 милиона еура. Три лица су лишена слободе због сумње да су починила кривично дјело стварање криминалне организације и кривично дјело кријумчарење.

Наиме, службеници Специјалног полицијског одјељења су у садејству са службеницима ЦБ Бар, 02.08.2018. године, поступајући по налогу Специјалног државног тужилаштва, у координираној акцији у мјесту Сотонћи, контролисали тмв марке „Ивецо“ које је у власништву једног предузећа из Бара, којом приликом су пронашли и одузели 64.998 штека иностраних цигарета без акцизних маркица, а које су биле намијењене за продају на сивом тржишту, а чија процијењена вриједност износи око 1.400.000 еура.

У овој акцији лишени су слободе Д.Ш. и Р.Б. из Бара и С.В. из Подгорице, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело стварање криминалне организације и кривично дјело кријумчарење.

Пронађене и одузете цигарете су предате службеницима Управе царина на даљу надлежност.

Службеници Специјалног полицијског одјељења интензивно предузимају даље мјере и радње на идентификовању организатора и других чланова ове криминалне организације.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?