Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Interpol: Poljskoj izručeno lice koje je na našoj teritoriji lišeno slobode na osnovu potjernice NCB Interpol Varšava

Objavljeno: 08.08.2018. 14:08 Autor: UP
Službenici NCB Interpol Podgorica ekstradirali su Poljskoj lice M.K. (76) iz Varšave, državljanina Poljske, koji je u prethodnom periodu lišen slobode od strane crnogorske policije na našoj teritoriji na osnovu međunarodne potjernice izdate od strane NCB Interpol Varšava.

NCB Interpol Varšava je naime potraživao M.K. međunarodnom potjernicom radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se u Poljskoj vodi protiv ovog lica zbog osnovane sumnje da je počinilo dva krivična djela iz Zakona o suzbijanju narkomanije Poljske (čl. 258 st. 3 i čl. 36. st) a u vezi sa čl. 12 Krivičnog zakonika Poljske.

Ekstradicija M.K. iz Crne Gore u Poljsku dozvoljena je na osnovu rješenja Ministarstva pravde naše države. M.K. se od lišenja slobode do ekstradicije nalazio u pritvoru u ZIKS-u shodno rješenju o određivanju ekstradicionog pritovra koji je za njega donio Viši sud u Podgorici.

U ekstradiciji ovog lica nadležnim organima Poljske, službenicima NCB Interpol Podgorica podršku su pružili službenici Posebne jedinice policije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?