Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Пољској изручено лице које је на нашој територији лишено слободе на основу потјернице НЦБ Интерпол Варшава

Објављено: 08.08.2018. 14:08 Аутор: УП
Службеници НЦБ Интерпол Подгорица екстрадирали су Пољској лице М.К. (76) из Варшаве, држављанина Пољске, који је у претходном периоду лишен слободе од стране црногорске полиције на нашој територији на основу међународне потјернице издате од стране НЦБ Интерпол Варшава.

НЦБ Интерпол Варшава је наиме потраживао М.К. међународном потјерницом ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се у Пољској води против овог лица због основане сумње да је починило два кривична дјела из Закона о сузбијању наркоманије Пољске (чл. 258 ст. 3 и чл. 36. ст) а у вези са чл. 12 Кривичног законика Пољске.

Екстрадиција М.К. из Црне Горе у Пољску дозвољена је на основу рјешења Министарства правде наше државе. М.К. се од лишења слободе до екстрадиције налазио у притвору у ЗИКС-у сходно рјешењу о одређивању екстрадиционог притовра који је за њега донио Виши суд у Подгорици.

У екстрадицији овог лица надлежним органима Пољске, службеницима НЦБ Интерпол Подгорица подршку су пружили службеници Посебне јединице полиције.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?