Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Kod osumnjičenog, u njegovom vozilu i u stanu pronađeno oko 100 grama heroina i manja količina marihuane; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 21.08.2018. 20:45 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu droge su danas u Herceg Novom pronašli i oduzeli oko 100 grama heroina i manju količinu marihuane. Osumnjičeni M.R. (33) iz Herceg Novog je lišen slobode. Sumnja se da je ovu drogu, koja je pronađena kod njega, u njegovom vozilu i u stanu, držao radi dalje prodaje.

Naime, službenici Odsjeka za borbu droge su danas u jutarnjim časovima u mjestu Igalo, a postupajući shodno naredbi koju su prethodno pribavili od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, kontrolisali i izvršili pretres M.R. kod kojeg su tom prilikom u džepu od pantalona pronašli pvc kesu sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Policijski službenici ovog Odsjeka su potom izvršili i pretres vozila u vlasništvu ovog lica, „Renault Megan“, kojim su u prtljažniku takođe pronašli još jedno takvo pakovanje takođe sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je heroin. Ukupna bruto težina ova dva pakovanja iznosi oko 100 grama odnosno tačno 99,7 gr. Daljim pretresom, koji je obavljen u stanu i drugom prostorijama koje koristi ovo lice, pronađeno je manje pakovanje u kojem se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko jedan gram, tačnije 0,8 grama.

M.R. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Herceg Novi.

Heroin i marihuana koji su pronađeni na tri lokacije, a koje je M.R, kako se sumnja, držao radi dalje prodaje, su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Osumnjičeni M.R. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?