Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Код осумњиченог, у његовом возилу и у стану пронађено око 100 грама хероина и мања количина марихуане; осумњичени лишен слободе

Објављено: 21.08.2018. 20:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу дроге су данас у Херцег Новом пронашли и одузели око 100 грама хероина и мању количину марихуане. Осумњичени М.Р. (33) из Херцег Новог је лишен слободе. Сумња се да је ову дрогу, која је пронађена код њега, у његовом возилу и у стану, држао ради даље продаје.

Наиме, службеници Одсјека за борбу дроге су данас у јутарњим часовима у мјесту Игало, а поступајући сходно наредби коју су претходно прибавили од судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, контролисали и извршили претрес М.Р. код којег су том приликом у џепу од панталона пронашли пвц кесу са садржајем прашкасте материје браон боје за коју се сумња да је опојна дрога хероин. Полицијски службеници овог Одсјека су потом извршили и претрес возила у власништву овог лица, „Ренаулт Меган“, којим су у пртљажнику такође пронашли још једно такво паковање такође са садржајем прашкасте материје браон боје за коју се сумња да је хероин. Укупна бруто тежина ова два паковања износи око 100 грама односно тачно 99,7 гр. Даљим претресом, који је обављен у стану и другом просторијама које користи ово лице, пронађено је мање паковање у којем се налазила биљна материја за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, тежине око један грам, тачније 0,8 грама.

М.Р. је лишен слободе и задржан у службеним просторијама Центра безбједности Херцег Нови.

Хероин и марихуана који су пронађени на три локације, а које је М.Р, како се сумња, држао ради даље продаје, су упућени у Форензички центар ради вјештачења.

Осумњичени М.Р. ће, уз кривичну пријаву, бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?