Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Završni sastanci za definisanje prioriteta Strategije pametne specijalizacije 28. i 29. avgusta

Objavljeno: 24.08.2018. 01:43 Autor: Ministarstvo nauke

Završni sastanci za definisanje prioriteta Strategije pametne specijalizacije održaće se 28. i 29. avgusta 2018. godine, u prostorijama Ministarstva ekonomije.

Podsjetimo, Ministarstvo nauke, u saradnji sa partnerima – Ministarstvom ekonomije, Privrednom komorom, Unijom poslodavaca, Montenegro biznis alijansom, kao i partnerima iz privrednog, akademskog, javnog i civilnog sektora sprovodi završnu fazu procesa preduzetničkog otkrivanja (EDP) u okviru izrade Strategije pametne specijalizacije (S3).

Nakon održavanja početne konferencije S3.me – Pametna specijalizacija: Inovacije, preduzetništvo i konkurentnost, 11. maja 2018. g, kada smo započeli proces preduzetničkog otkrivanja (EDP), Ministarstvo nauke organizovalo je veliki broj sastanaka iz svih oblasti razvoja Crne Gore koje su određene kao potencijalno prioritetne u ovom procesu. Na sastancima su predstavnici sekorskih radnih grupa sa predstavncima privrednih društava, akademske zajednice, civilnog i javnog sektora razmatrali koje su to uže oblasti u svakom prioritetu; poziciju nacionalnih aktera u globalnim lancima vrijednosti; koji su najveći izazovi/mogućnosti/trendovi u okviru prioriteta; kao i ključne aktere.

Završni sastanci kojim će moderirati konsultanti za proces preduzetničkog otkrivanja, zamjenica generalnog menadžera Tehnološkog parka Ljubljana, g-đa Marjana Majerič i g-din Aleš Pevc, vođa projekata u pomenutom parku, održaće se u sljedećim terminima:

28. avgusta 2018. godine:

Informaciono-komunikacione tehnologije (ICT): 8.00h - 9.30h

Obnovljivi izvori energije: 9.30h - 11.00h

Održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane: 12.00h - 13.30h

Novi materijali i održive tehnologije: 13.30h - 15.00h

29. avgusta 2018. godine:

Održivi i zdravstveni turizam: 9.00h - 11.30h

Završni sastanci po prioritetima biće prilika za davanje sugestija i komentara, na osnovu kojih će se pripremiti finalna verzija svih prioriteta, koji čine ključni dio Strategije.

Prioriteti definisani Strategijom, čija implementacija će početi naredne godine, biće osnova za apliciranje i korišćenje nacionalnih šema finansiranja i evropskih fondova putem kojih će se odobravati značajna sredstva za razvojne projekte u ovim prioritetnim oblastima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?