Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршни састанци за дефинисање приоритета Стратегије паметне специјализације 28. и 29. августа

Објављено: 24.08.2018. 01:43 Аутор: Министарство науке

Завршни састанци за дефинисање приоритета Стратегије паметне специјализације одржаће се 28. и 29. августа 2018. године, у просторијама Министарства економије.

Подсјетимо, Министарство науке, у сарадњи са партнерима – Министарством економије, Привредном комором, Унијом послодаваца, Монтенегро бизнис алијансом, као и партнерима из привредног, академског, јавног и цивилног сектора спроводи завршну фазу процеса предузетничког откривања (ЕДП) у оквиру израде Стратегије паметне специјализације (С3).

Након одржавања почетне конференције С3.ме – Паметна специјализација: Иновације, предузетништво и конкурентност, 11. маја 2018. г, када смо започели процес предузетничког откривања (ЕДП), Министарство науке организовало је велики број састанака из свих области развоја Црне Горе које су одређене као потенцијално приоритетне у овом процесу. На састанцима су представници секорских радних група са представнцима привредних друштава, академске заједнице, цивилног и јавног сектора разматрали које су то уже области у сваком приоритету; позицију националних актера у глобалним ланцима вриједности; који су највећи изазови/могућности/трендови у оквиру приоритета; као и кључне актере.

Завршни састанци којим ће модерирати консултанти за процес предузетничког откривања, замјеница генералног менаџера Технолошког парка Љубљана, г-ђа Марјана Мајерич и г-дин Алеш Певц, вођа пројеката у поменутом парку, одржаће се у сљедећим терминима:

28. августа 2018. године:

Информационо-комуникационе технологије (ИЦТ): 8.00х - 9.30х

Обновљиви извори енергије: 9.30х - 11.00х

Одржива пољопривреда и ланац вриједности хране: 12.00х - 13.30х

Нови материјали и одрживе технологије: 13.30х - 15.00х

29. августа 2018. године:

Одрживи и здравствени туризам: 9.00х - 11.30х

Завршни састанци по приоритетима биће прилика за давање сугестија и коментара, на основу којих ће се припремити финална верзија свих приоритета, који чине кључни дио Стратегије.

Приоритети дефинисани Стратегијом, чија имплементација ће почети наредне године, биће основа за аплицирање и коришћење националних шема финансирања и европских фондова путем којих ће се одобравати значајна средства за развојне пројекте у овим приоритетним областима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?