Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Razbojništvo koje je izvršeno jutros riješeno za nekoliko časova; osumnjičena lica lišena slobode

Objavljeno: 27.08.2018. 20:21 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su u kratkom roku rasvijetlili razbojništvo koje je danas počinjeno u Meljinama. Nakon prijave razbojništva službenici CB Herceg Novi su jako brzo došli do identiteta osumnjičenih lica. Ta dva lica su lišena slobode za manje od šest sati od prijave događaja.

Naime, Dežurnoj službi CB Herceg Novi je danas u 05,15 časova prijavljeno da je u naselju Meljine, od strane dva nepoznata maskirana lica, uz prijetnju pištoljem izvršeno razbojništvo nad maloljetnim N.M. koji je na štandu prodavao voće i povrće.

Postupajući po prijavi, inspektori CB Herceg Novi su operativnim radom veoma brzo došli do identiteta osumnjičenih lica, maloljetnog A.D. (16) i M.P. (18) iz Herceg Novog. Oni su lišeni slobode oko 11,00 časova.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su A.D. i M.P, po prethodnom dogovoru, maskirani došli do štanda gdje je zaposlen N.M, te da su uz prijetnju replikom pištolja, koji podsjeća na pravi pištolj, od njega otuđili novac u iznosu od oko 70 eura. Novac koji su otuđili se nalazio u posudi u unutrašnjosti štanda.

Policijski službenici Stanice kriminalističke policije CB Herceg Novi su pretragom terena pronašli garderobu, rukavice i metalnu repliku pištolja koja je, kako se sumnja, korišćena prilikom izvršenja krivičnog djela.

Osumnjičeni A.D. i M.P. su, nakon lišenja slobode, sprovedeni državnom tužiocu u Osnovnom dražvnom tužilaštvu u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?