Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Разбојништво које је извршено јутрос ријешено за неколико часова; осумњичена лица лишена слободе

Објављено: 27.08.2018. 20:21 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови су у кратком року расвијетлили разбојништво које је данас почињено у Мељинама. Након пријаве разбојништва службеници ЦБ Херцег Нови су јако брзо дошли до идентитета осумњичених лица. Та два лица су лишена слободе за мање од шест сати од пријаве догађаја.

Наиме, Дежурној служби ЦБ Херцег Нови је данас у 05,15 часова пријављено да је у насељу Мељине, од стране два непозната маскирана лица, уз пријетњу пиштољем извршено разбојништво над малољетним Н.М. који је на штанду продавао воће и поврће.

Поступајући по пријави, инспектори ЦБ Херцег Нови су оперативним радом веома брзо дошли до идентитета осумњичених лица, малољетног А.Д. (16) и М.П. (18) из Херцег Новог. Они су лишени слободе око 11,00 часова.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су А.Д. и М.П, по претходном договору, маскирани дошли до штанда гдје је запослен Н.М, те да су уз пријетњу репликом пиштоља, који подсјећа на прави пиштољ, од њега отуђили новац у износу од око 70 еура. Новац који су отуђили се налазио у посуди у унутрашњости штанда.

Полицијски службеници Станице криминалистичке полиције ЦБ Херцег Нови су претрагом терена пронашли гардеробу, рукавице и металну реплику пиштоља која је, како се сумња, коришћена приликом извршења кривичног дјела.

Осумњичени А.Д. и М.П. су, након лишења слободе, спроведени државном тужиоцу у Основном дражвном тужилаштву у Херцег Новом, због основане сумње да су починили кривично дјело разбојништво.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?