Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Tokom četiri pretresa pronađeni oružje, municija, eksploziv i ekspolzivna sredstva

Objavljeno: 27.08.2018. 21:04 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući aktivnosti usmjerene na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, a sa posebnim akcentom na kontrolu bezjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, tokom avgusta ove godine, shodno prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretrese na četrii lokacije i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje, municiju, eksploziv i druge predmete.

Naime, službenici nikšićke policije su, 24.08.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje korsti S.I. (64) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: dva pakovanja eksploziva, detonator dužine oko 10 metara, sporogoreći štapin, pet komada kapisli za detonaciju, sedam komada usporivača eksplozije, baterijski uređaj za ispaljivanje električnih kapisli, baterija za aktiviranje električnih kapisli i kablove za električno paljenje. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se pronađeni eksploziv i navedena sredstva upute na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Takođe, 24. avgusta 2018. godine, policijski službenici su, na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.B. (55) iz Nikšića. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli i oduzeli 123 komada municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu. O navedenom je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se predmetna municija uputi na vještačenje u Forenzički centar, nakon čega slijedi procesuiranje.

Službenici CB Nikšić su, 14.08.2018. godine, preduzimajući aktivnosti na osnovu operativnih saznanja, izvršili petres kuće koju koristi J.N. (25) iz Nikšića. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku M-48, cal. 7.9 mm i zatvarač u ilegalnom posjedu. Pronađeno oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac koji će se o kvalifikaciji djela izjasniti nakon dobijenih nalaza vještačenja.

Nadalje, službenici nikšićke policije su, 19.08.2018. godine, shodno operativnim podacima, izvršili pretres kuće koju korsiti M.K. (64) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli vojnu pušku M-48, cal. 7.9 mm, lovačku pušku „Zastava Beretta“, cal. 12 mm i 43 komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu. O navedenom je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se predmetno oružje i municija upute na vještačenje u Forenzički centar nakon čega slijedi procesuiranje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?