Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Током четири претреса пронађени оружје, муниција, експлозив и ексползивна средства

Објављено: 27.08.2018. 21:04 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући активности усмјерене на проналаску оружја у илегалном посједу, а са посебним акцентом на контролу безједносно интересантних лица и чланова организованих криминалних група, током августа ове године, сходно претходно прибављеним наредбама судија за истрагу Основног суда у Никшићу, извршили претресе на четрии локације и том приликом пронашли и одузели оружје, муницију, експлозив и друге предмете.

Наиме, службеници никшићке полиције су, 24.08.2018. године, поступајући на основу оперативних сазнања, извршили претрес куће и других просторија које корсти С.И. (64) из Никшића. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели: два паковања експлозива, детонатор дужине око 10 метара, спорогорећи штапин, пет комада каписли за детонацију, седам комада успоривача експлозије, батеријски уређај за испаљивање електричних каписли, батерија за активирање електричних каписли и каблове за електрично паљење. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се пронађени експлозив и наведена средства упуте на вјештачење у Форензички центар, након чега ће се изјаснити о квалификацији дјела.

Такође, 24. августа 2018. године, полицијски службеници су, на основу оперативних сазнања, извршили претрес стана и других просторија које користи В.Б. (55) из Никшића. Том приликом, полицијски службеници су пронашли и одузели 123 комада муниције различитог калибра у илегалном посједу. О наведеном је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се предметна муниција упути на вјештачење у Форензички центар, након чега слиједи процесуирање.

Службеници ЦБ Никшић су, 14.08.2018. године, предузимајући активности на основу оперативних сазнања, извршили петрес куће коју користи Ј.Н. (25) из Никшића. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели пушку М-48, цал. 7.9 мм и затварач у илегалном посједу. Пронађено оружје је упућено у Форензички центар ради вјештачења. О догађају је обавијештен државни тужилац који ће се о квалификацији дјела изјаснити након добијених налаза вјештачења.

Надаље, службеници никшићке полиције су, 19.08.2018. године, сходно оперативним подацима, извршили претрес куће коју корсити М.К. (64) из Никшића. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели војну пушку М-48, цал. 7.9 мм, ловачку пушку „Застава Беретта“, цал. 12 мм и 43 комада муниције различитог калибра, у илегалном посједу. О наведеном је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се предметно оружје и муниција упуте на вјештачење у Форензички центар након чега слиједи процесуирање.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?