Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Berane: Pronađeni i oduzeti oružje i municija u ilegalnom posjedu; protiv dva lica krivične prijave

Objavljeno: 29.08.2018. 19:14 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su danas, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretrese na tri lokacije i tom prilikom na dvije lokacije pronašli i oduzeli oružje i municiju u ilegalnom podjedu. Protiv dva lica su podnijete krivčne prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pronađeno i privedeno lice koje se potraživalo radi izdržavanja kazne zatvora.

Naime, službenici CB Berane su, 29.08.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi A.V. (21) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku „Ruska“ kalibra 16 mm u ilegalnom posjedu, 18 patrona lovačke municije kalibra 16 mm i 35 komada municije različitog kalibra. Nadalje, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, policijski službenici su izvršili pretres kuće koju koristi D.P. (47) iz Berana i tom prilikom pronašli i oduzeli lovačku pušku marke „GebrMerke Šuhl“ kalibra 16 mm u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv A.V. i D.P. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, policijski službenici CB Berane su danas, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi Đ.O. i tom prilikom na toj lokaciji pronašli Ž.O. (28) iz Berana. Ž.O. se potraživao po naredbi Osnovnog suda u Beranama radi izdržavanje zatvorske kazne. On je priveden u službene prostorije CB Berane.

Službenici Centra bezbjednosti Berane u narednom periodu inteziviraće aktivnosti na pronalasku vatrenog oružja u ilegalnom posjedu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?