Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беране: Пронађени и одузети оружје и муниција у илегалном посједу; против два лица кривичне пријаве

Објављено: 29.08.2018. 19:14 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Беране су данас, предузимајући активности у циљу проналаска ватреног оружја у илегалном посједу, извршили претресе на три локације и том приликом на двије локације пронашли и одузели оружје и муницију у илегалном подједу. Против два лица су поднијете кривчне пријаве у редовном поступку због постојања основане сумње да су починила кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Пронађено и приведено лице које се потраживало ради издржавања казне затвора.

Наиме, службеници ЦБ Беране су, 29.08.2018. године, поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Беранама, извршили претрес куће коју користи А.В. (21) из Берана. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели ловачку пушку „Руска“ калибра 16 мм у илегалном посједу, 18 патрона ловачке муниције калибра 16 мм и 35 комада муниције различитог калибра. Надаље, по претходно прибављеној наредби надлежног судије за истрагу, полицијски службеници су извршили претрес куће коју користи Д.П. (47) из Берана и том приликом пронашли и одузели ловачку пушку марке „ГебрМерке Шухл“ калибра 16 мм у илегалном посједу. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Беранама који је наложио да се против А.В. и Д.П. поднесу кривичне пријаве у редовном поступку због постојања основане сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Такође, полицијски службеници ЦБ Беране су данас, поступајући на основу наредбе судије за истрагу Основног суда у Беранама, извршили претрес куће коју користи Ђ.О. и том приликом на тој локацији пронашли Ж.О. (28) из Берана. Ж.О. се потраживао по наредби Основног суда у Беранама ради издржавање затворске казне. Он је приведен у службене просторије ЦБ Беране.

Службеници Центра безбједности Беране у наредном периоду интезивираће активности на проналаску ватреног оружја у илегалном посједу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?