Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nova fiskulturna sala OŠ ,,Luka Simonović”, za nove sportske uzdanice grada Nikšića

Objavljeno: 21.09.2018. 20:54 Autor: Ministarstvo sporta
Nikšić, 21. septembar 2018. - Ministar sporta Nikola Janović, posjetio je nikšićku JU OŠ ,,Luka Simonović”, gdje je zajedno sa učenicima, nastavnicima, predstavnicima Ministarstva prosvjete, rukovodstvom škole i opštine, simbolično otvorio renoviranu školsku fiskluturnu salu, u čiju je adaptaciju i sanaciju Ministarstvo sporta uložilo 10.530,00 eura, od ukupno 40 hiljada eura koliko je koštala rekonstrukcija sale.
 
Ministarstvo sporta je od osnivanja do danas, uložilo blizu milion eura u izgradnju i obnovu sportskih objekata, podsjetio je Janović i istakao da Vlada Crne Gore na taj način šalje jasnu poruku o planskom i odgovornom pristupu u oblasti politike razvoja sporta, što kako je rekao znači da na sistemski i održiv način gradimo novu i unaprjeđujemo postojeću sportsku infrastrukturu, koja će biti u funkciji što kvalitetnijeg razvoja rekreativnog, vrhunskog i školskog sporta. 
Ministarstvo sporta

Prepoznata kao rasadnik sportskih talenata, nikšićka OŠ ,,Luka Simonović“ iznjedrila je neke od najvećih sportskih velikana, kazao je ministar, uvjeren kako je rekao ,,da će novo ruho fiskulturne sale motivisati djecu, da će u njoj stasati u dobre đake i još bolje sportiste, kojima se Nikšić oduvijek ponosio, kao grad sporta i sportista. To će ih, kako je zaključio, usmjeriti ka sportu, ali i pravim vrijednostima i uzorima, koje će pronaći i u našim velikim sportistima.

Ugovor o sufinansiranju sanacije i adaptacije fiskulturne sale, potpisali su krajem jula ministar sporta Nikola Janović i direktor škole Spasoje Gardašević. Na svečanosti koju su učenici i nastavnici organizovali u čast renoviranja sale, Gardašević je poručio da su dobili gotovo novi objekat sa svim neophodnim uslovima za nastavu fizičkog vaspitanja.

Sala je izgrađena 1975. koju pored 720 učenika škole, svakodnevno koristi i veliki broj sportskih klubova. Renoviranje fiskulturne sale obuhvatilo je adaptaciju i sanaciju krova, podova u toaletu i svlačionicama, hoblovanje i lakiranje parketa, zamjenu oštećenih letvi, sanaciju lamperije / obloge zidova, ravnanje, gletovanje, kao i farbanje zidova i plafona sale. 

Ministarstvo sporta

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, ocijenio je da se zajedničkim djelovanjem škole, ministarstva i lokalne zajednice može mnogo postići. ,,Lokalna uprava i te kako vodi računa o ulaganju u sportsku infrastrukturu, u želji da unaprijedi uslove i podstakne djecu i omladinu da se što više bave sportsko-rekreativnim aktivnostima“- kazao je Grbović, o čemu je, uoči otvaranja sale, izmedju ostalog razgovarao i sa ministrom sporta, na zajedničkom sastanku u zgradi Opštine.

Janović je posjetio i nikšićki Dnevni centar za djecu i porodicu ,,Defendologija” osnovanom da pomogne i zaštiti djecu u riziku od prosjačenja, koja najčešće dolaze iz zajednice Roma i Egipćana. Ministar je na poziv predsjednika te ustanove Slavka Milića, razgovarao sa štićenicima centra, o važnosti i značaju sporta za njihov rast i razvoj. Djeca su od ministra sporta dobila na poklon komplet fudbalskih i košarkaških lopti.


MINISTARSTVO SPORTA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?