Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нова фискултурна сала ОШ ,,Лука Симоновић”, за нове спортске узданице града Никшића

Објављено: 21.09.2018. 20:54 Аутор: Министарство спорта
Никшић, 21. септембар 2018. - Министар спорта Никола Јановић, посјетио је никшићку ЈУ ОШ ,,Лука Симоновић”, гдје је заједно са ученицима, наставницима, представницима Министарства просвјете, руководством школе и општине, симболично отворио реновирану школску фисклутурну салу, у чију је адаптацију и санацију Министарство спорта уложило 10.530,00 еура, од укупно 40 хиљада еура колико је коштала реконструкција сале.
 
Министарство спорта је од оснивања до данас, уложило близу милион еура у изградњу и обнову спортских објеката, подсјетио је Јановић и истакао да Влада Црне Горе на тај начин шаље јасну поруку о планском и одговорном приступу у области политике развоја спорта, што како је рекао значи да на системски и одржив начин градимо нову и унапрјеђујемо постојећу спортску инфраструктуру, која ће бити у функцији што квалитетнијег развоја рекреативног, врхунског и школског спорта. 
Ministarstvo sporta

Препозната као расадник спортских талената, никшићка ОШ ,,Лука Симоновић“ изњедрила је неке од највећих спортских великана, казао је министар, увјерен како је рекао ,,да ће ново рухо фискултурне сале мотивисати дјецу, да ће у њој стасати у добре ђаке и још боље спортисте, којима се Никшић одувијек поносио, као град спорта и спортиста. То ће их, како је закључио, усмјерити ка спорту, али и правим вриједностима и узорима, које ће пронаћи и у нашим великим спортистима.

Уговор о суфинансирању санације и адаптације фискултурне сале, потписали су крајем јула министар спорта Никола Јановић и директор школе Спасоје Гардашевић. На свечаности коју су ученици и наставници организовали у част реновирања сале, Гардашевић је поручио да су добили готово нови објекат са свим неопходним условима за наставу физичког васпитања.

Сала је изграђена 1975. коју поред 720 ученика школе, свакодневно користи и велики број спортских клубова. Реновирање фискултурне сале обухватило је адаптацију и санацију крова, подова у тоалету и свлачионицама, хобловање и лакирање паркета, замјену оштећених летви, санацију ламперије / облоге зидова, равнање, глетовање, као и фарбање зидова и плафона сале. 

Ministarstvo sporta

Предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић, оцијенио је да се заједничким дјеловањем школе, министарства и локалне заједнице може много постићи. ,,Локална управа и те како води рачуна о улагању у спортску инфраструктуру, у жељи да унаприједи услове и подстакне дјецу и омладину да се што више баве спортско-рекреативним активностима“- казао је Грбовић, о чему је, уочи отварања сале, измедју осталог разговарао и са министром спорта, на заједничком састанку у згради Општине.

Јановић је посјетио и никшићки Дневни центар за дјецу и породицу ,,Дефендологија” основаном да помогне и заштити дјецу у ризику од просјачења, која најчешће долазе из заједнице Рома и Египћана. Министар је на позив предсједника те установе Славка Милића, разговарао са штићеницима центра, о важности и значају спорта за њихов раст и развој. Дјеца су од министра спорта добила на поклон комплет фудбалских и кошаркашких лопти.


МИНИСТАРСТВО СПОРТА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?