Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zaključci sa radionice „Primjena novog zakonodavnog okvira za službenički sistem na lokalnom nivou

Objavljeno: 24.09.2018. 20:16 Autor: MJU

Na radionici „Primjena novog zakonodavnog okvira za službenički sistem na lokalnom nivou“, 6-7. septembar 2018, održanoj u Igalu definisani su sljedeći

Z A K Lj U Č C I

1. Zadužuje se Ministarstvo javne uprave da informiše Ministarstvo finansija o organizovanoj radionici, a posebno o izazovima sa kojima sa jedinice lokalne samouprave suočavaju prilikom procjene imovine, odnosno da zatraži izjašnjenje od Ministarstva finansija po ovom pitanju, sa kojim će predstavnici lokalnih samouprava biti upoznati.

2. Preporučuje se jedinicama lokalne samouprave da ubrzaju aktivnosti u sprovođenju novog zakonodavnog okvira, i usvoje statute do kraja mjeseca.

3. Preporučuje se jedinicama lokalne samouprave da ne mijenjaju trenutni sastav predstavnika, odnosno kontakt osoba, u procesu sprovođenja mjera i aktivnosti predviđenih Planom optimizacije.

4. Preporučuje se jedinicama lokalne samouprave da prilikom izrade Odluke o organizovanju i načinu rada lokalne samouprave, posebno vode računa o prelaznim i završnim odredbama.

5. Ministarstvo javne uprave i Zajednica opština će razmotriti definisanje dodatnih kriterijuma za osnivanje službi u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

6. Zadužuje se UZK da Ministarstvu javne uprave i UNDP dostavi model Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji.

7. Zadužuje se Ministarstvo javne uprave da u saradnji sa Zajednicom Opština Crne Gore, u svjetlu izrade novog Zakona o komunalnoj policiji razmotre predlog objedinjavanja komunalne policije i komunalne inpekcije.

8. Zadužuje se kontakt osoba u Ministarstvu javne uprave da dostavi predloge modela Statuta i Odluke o načinu rada i organizovanju lokalne uprave učesnicima radionice.

9. Zadužuje se koleginica Andrea Uzelac da dostavi predlog ankete za sporazumni prestanak radnnog odnosa, nakon čega će kontakt osoba u Ministarstvu javne uprave taj predlog dostaviti ostalim učesnicima radionice.

10. Preporučuje se JLS da u što kraćem vremenskom periodu sprovedu Anketu o sporazumnom prestanku radnog odnosa, kako bi se na osnovu broja službenika i njihovih potreba razmotrili modeli aktivnog zapošljavanja na državnom i lokalnom nivou.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?