Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Закључци са радионице „Примјена новог законодавног оквира за службенички систем на локалном нивоу

Објављено: 24.09.2018. 20:16 Аутор: МЈУ

На радионици „Примјена новог законодавног оквира за службенички систем на локалном нивоу“, 6-7. септембар 2018, одржаној у Игалу дефинисани су сљедећи

З А К Љ У Ч Ц И

1. Задужује се Министарство јавне управе да информише Министарство финансија о организованој радионици, а посебно о изазовима са којима са јединице локалне самоуправе суочавају приликом процјене имовине, односно да затражи изјашњење од Министарства финансија по овом питању, са којим ће представници локалних самоуправа бити упознати.

2. Препоручује се јединицама локалне самоуправе да убрзају активности у спровођењу новог законодавног оквира, и усвоје статуте до краја мјесеца.

3. Препоручује се јединицама локалне самоуправе да не мијењају тренутни састав представника, односно контакт особа, у процесу спровођења мјера и активности предвиђених Планом оптимизације.

4. Препоручује се јединицама локалне самоуправе да приликом израде Одлуке о организовању и начину рада локалне самоуправе, посебно воде рачуна о прелазним и завршним одредбама.

5. Министарство јавне управе и Заједница општина ће размотрити дефинисање додатних критеријума за оснивање служби у надлежности јединица локалне самоуправе.

6. Задужује се УЗК да Министарству јавне управе и УНДП достави модел Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији.

7. Задужује се Министарство јавне управе да у сарадњи са Заједницом Општина Црне Горе, у свјетлу израде новог Закона о комуналној полицији размотре предлог обједињавања комуналне полиције и комуналне инпекције.

8. Задужује се контакт особа у Министарству јавне управе да достави предлоге модела Статута и Одлуке о начину рада и организовању локалне управе учесницима радионице.

9. Задужује се колегиница Андреа Узелац да достави предлог анкете за споразумни престанак раднног односа, након чега ће контакт особа у Министарству јавне управе тај предлог доставити осталим учесницима радионице.

10. Препоручује се ЈЛС да у што краћем временском периоду спроведу Анкету о споразумном престанку радног односа, како би се на основу броја службеника и њихових потреба размотрили модели активног запошљавања на државном и локалном нивоу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?