Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

WeBER regionalna konferencija "Građani na prvom mestu: Zahtjevi civilnog društva za bolju upravu na Zapadnom Balkanu"

Objavljeno: 25.09.2018. 21:03 Autor: MJU

Generalna direktorica Direktorata za državnu upravu Danijela Nedeljković Vukčević učestvovala je u okviru WeBER regionalne dvodnevne konferenciji "Građani na prvom mestu: Zahtjevi civilnog društva za bolju upravu na Zapadnom Balkanu“ na panelu „Napredak u reformi javne uprave u zemljama regiona“, u Beogradu.

Projekat WeBER sprovodi šest tink-tenkova sa Zapadnog Balkana okupljenih u TEN sa ciljem da se povećaju značaj, učešće i kapaciteti civilnog društva da se zalaže za i utiče na kreiranje i primjenu reforme javne uprave u regionu.

Vukčević je na panelu istakla nalaze iz Izvještaja i napomenula napredak na polju reforme javne uprave postignut u Crnoj Gori i upoznale prisutne sa izazovima koji predstoje u cilju postizanja zacrtanih strateških ciljeva do 2020 godine, u čemu je uloga civilnog sektora od izuzetnog značaja.

Dvodnevna konferencija je prvi u nizu regionalnih skupova koja se održava na dvije godine sa fokusom na ulogu civilnog društva u praćenju i podržavanju reforme javne uprave u kontekstu puta regiona ka EU.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici civilnog društva iz regiona, istraživači, predstavnici akademija, medija, međunarodni stručnjaci, visoki zvaničnici Evropske komisije i SIGMA/OECD, zvaničnici vlada sa Zapadnog Balkana, kao i relevantnih regionalnih organizacija.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?