Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

WеБЕР регионална конференција "Грађани на првом месту: Захтјеви цивилног друштва за бољу управу на Западном Балкану"

Објављено: 25.09.2018. 21:03 Аутор: МЈУ

Генерална директорица Директората за државну управу Данијела Недељковић Вукчевић учествовала је у оквиру WеБЕР регионалне дводневне конференцији "Грађани на првом месту: Захтјеви цивилног друштва за бољу управу на Западном Балкану“ на панелу „Напредак у реформи јавне управе у земљама региона“, у Београду.

Пројекат WеБЕР спроводи шест тинк-тенкова са Западног Балкана окупљених у ТЕН са циљем да се повећају значај, учешће и капацитети цивилног друштва да се залаже за и утиче на креирање и примјену реформе јавне управе у региону.

Вукчевић је на панелу истакла налазе из Извјештаја и напоменула напредак на пољу реформе јавне управе постигнут у Црној Гори и упознале присутне са изазовима који предстоје у циљу постизања зацртаних стратешких циљева до 2020 године, у чему је улога цивилног сектора од изузетног значаја.

Дводневна конференција је први у низу регионалних скупова која се одржава на двије године са фокусом на улогу цивилног друштва у праћењу и подржавању реформе јавне управе у контексту пута региона ка ЕУ.

На конференцији су учествовали представници цивилног друштва из региона, истраживачи, представници академија, медија, међународни стручњаци, високи званичници Европске комисије и СИГМА/ОЕЦД, званичници влада са Западног Балкана, као и релевантних регионалних организација.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?