Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Cetinje: Pronađeni i oduzeti heroin, marihuana, džoint, opijati; prekršajne prijave protiv sedam lica

Objavljeno: 01.10.2018. 18:36 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući aktivnost, u cilju vršenja pojačane kontrole lica sa posebnim akcentom na sprečavanje tzv. ulične prodaje narkotika, pronašli i oduzeli heroin, marihuanu kao i tablete koje se nalaze na listi opijata. Policijski službenici su protiv sedam lica nadležnom sudu podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Nadalje, službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su pretresom strana bezbjednosno interesantnog lica pronašli i oduzeli marihuanu.

Naime, službenici CB Podgorica su, 27.09. 2018. godine, vršili kontrolu lica i vozila na više lokacija na širem području Podgorice, kojom prilikom su od lica S.I. (27), S.Ž. (27), D.P. (18), M.U. (18) D.V. (21), L.B. (21) i E.G. (19) oduzeli pakovanje sa sadržajem praškate materije svijetlosmeđe boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, više pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, tzv. džoint, kao i tablete koje se nalaze na listi opijata. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv ovih lica podnesu prekršajne prijave u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

Službenici OB Cetinje su, 27.09.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih podataka, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednsono interesantno lice I.P. (39). Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji eventualnog krivičnog djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?