Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković novim vojnicima po ugovoru: Izabrali ste najčasniji poziv

Objavljeno: 02.10.2018. 18:28 Autor: mod
„Opredjeljujući se za vojni poziv, preuzeli ste obavezu da branite slobodu i integritet ove države i da, ako treba, život date za nju. To je ono najčasnije u tom pozivu“, kazao je ministar odbrane, mr Predrag Bošković obraćajući se novim vojnicima i vojnikinjama po ugovoru.

Danas su u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu 59 vojnika i vojnikinja potpisali sa Ministarstvom odbrane šestomjesečni ugovor, dok će u petak, 5. oktobra, tokom proslave Dana Vojske na Cetinju, položiti i zakletvu. 

mod

On je novim vojnicima i vojnikinjama čestitao na izboru svog životnog poziva, naglašavajući da se tokom obuke neće obučavati samo vojničkim znanjima i vještinama već će se, prije svega, učiti odnosu prema svojoj državi, kao i odnosu prema svojim kolegama u istom stroju.

„Niko, ni u vojsci ni u životu nije napravio ništa gledajući samo sebe i sopstvene interese, već isključivo sarađujući i pomažući nesebično onima oko sebe“, kazao je Bošković.

mod

mod
 
Novi vojnici i vojnikinje već sjutra počinju sa osnovnom tromjesečnom obukom, nakon čega će biti raspoređeni po jedinicama.

Ovi vojnici i vojnikinje, njih 59, prvi su obukli nove uniforme koje su juče stigle u Crnu Goru, po novom dizajnu i novoj, savremenoj tehnologiji izrade.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?