Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић новим војницима по уговору: Изабрали сте најчаснији позив

Објављено: 02.10.2018. 18:28 Аутор: мод
„Опредјелјујући се за војни позив, преузели сте обавезу да браните слободу и интегритет ове државе и да, ако треба, живот дате за њу. То је оно најчасније у том позиву“, казао је министар одбране, мр Предраг Бошковић обраћајући се новим војницима и војникињама по уговору.

Данас су у касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду 59 војника и војникиња потписали са Министарством одбране шестомјесечни уговор, док ће у петак, 5. октобра, током прославе Дана Војске на Цетињу, положити и заклетву. 

mod

Он је новим војницима и војникињама честитао на избору свог животног позива, наглашавајући да се током обуке неће обучавати само војничким знањима и вјештинама већ ће се, прије свега, учити односу према својој држави, као и односу према својим колегама у истом строју.

„Нико, ни у војсци ни у животу није направио ништа гледајући само себе и сопствене интересе, већ искључиво сарађујући и помажући несебично онима око себе“, казао је Бошковић.

mod

mod
 
Нови војници и војникиње већ сјутра почињу са основном тромјесечном обуком, након чега ће бити распоређени по јединицама.

Ови војници и војникиње, њих 59, први су обукли нове униформе које су јуче стигле у Црну Гору, по новом дизајну и новој, савременој технологији израде.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?