Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora domaćin održavanja 75. zasijedanja Skupštine Evropske studentske unije

Objavljeno: 04.10.2018. 17:36 Autor: PR služba

Povodom predstojećeg održavanja 75. zasijedanja Skupštine Evropske studentse unije u Crnoj Gori, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, primio je predstavnike Studentskog parlamenta Crne Gore povodom odabira Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore za domaćina ovog važnog događaja.  Ministar je naglasio da je ovo najbitniji događaj iz oblasti zaštite i afirmacije studentskih prava u Evropi, što je od velikog značaja za crnogorsko društvo, te da je Vlada u potpunosti posvećena politikama koje za cilj imaju poboljšanje perspektive mladih.

Studentska unija u Evropi okuplja više od 20 miliona studenata, te predstavlja i značajnu mogućnost za promociju Crne Gore, pa je u skladu sa tim potrebno uključiti sve resurse kako bi bili relevantno predstavljeni svi potencijali istakao je ministar.

Na sastanku je istaknuto da će Studenski parlament imati bezrezervnu podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava, te da će ovo Ministarstvo uvijek sagledati sve svoje zakonske mogućnosti da pomogne zahtjevima studenata.

 

Od strane predstavnika Studentskog parlamenta, predstavljene su i aktivnosti koje će pratiti 75. Skupštinu evropske studentske unije posljednje nedjelje novembra, u Petrovcu. Na sastanku je istaknuto da su dosadašnje pripreme za njeno održavanje obavljene pravovremeno i kvalitetno, te da u predstojećem periodu treba nastaviti sprovođenje konkretnih aktivnosti, kako bi održavanjem Skupštine Studentski parlamet Crne Gore još jednom potvrdio svoj kredibilitet i na međunarodnom nivou.

 

Skupština koja je najviši organ Evropske studentske unije, će na zasijedanju u Crnoj Gori raspravljati o načinima prevazilaženja izazova u visokom obrazovanju, Bolonjskom procesu, digitalizaciji i rodnom problematikom u studentskom pokretu.

 

Crnoj Gori je prošle godine, na Malti, učinjena velika čast kada je odabrana, i to kao najmlađa članica pomenute unije, da bude domaćin ovogodišnje 75. Skupštine.

 

75. zasijedanje Skupštine Evropske studijske unije održaće se od 25. novembra do 1. decembra  2018. godine, u Petrovcu. Organizatori ovog važnog događaja su Evropske studentske unije i Studentski parlament Univerziteta Crne Gore.    

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?