Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора домаћин одржавања 75. засиједања Скупштине Европске студентске уније

Објављено: 04.10.2018. 17:36 Аутор: ПР служба

Поводом предстојећег одржавања 75. засиједања Скупштине Европске студентсе уније у Црној Гори, министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка, примио је представнике Студентског парламента Црне Горе поводом одабира Студентског парламента Универзитета Црне Горе за домаћина овог важног догађаја.  Министар је нагласио да је ово најбитнији догађај из области заштите и афирмације студентских права у Европи, што је од великог значаја за црногорско друштво, те да је Влада у потпуности посвећена политикама које за циљ имају побољшање перспективе младих.

Студентска унија у Европи окупља више од 20 милиона студената, те представља и значајну могућност за промоцију Црне Горе, па је у складу са тим потребно укључити све ресурсе како би били релевантно представљени сви потенцијали истакао је министар.

На састанку је истакнуто да ће Студенски парламент имати безрезервну подршку Министарства за људска и мањинска права, те да ће ово Министарство увијек сагледати све своје законске могућности да помогне захтјевима студената.

 

Од стране представника Студентског парламента, представљене су и активности које ће пратити 75. Скупштину европске студентске уније посљедње недјеље новембра, у Петровцу. На састанку је истакнуто да су досадашње припреме за њено одржавање обављене правовремено и квалитетно, те да у предстојећем периоду треба наставити спровођење конкретних активности, како би одржавањем Скупштине Студентски парламет Црне Горе још једном потврдио свој кредибилитет и на међународном нивоу.

 

Скупштина која је највиши орган Европске студентске уније, ће на засиједању у Црној Гори расправљати о начинима превазилажења изазова у високом образовању, Болоњском процесу, дигитализацији и родном проблематиком у студентском покрету.

 

Црној Гори је прошле године, на Малти, учињена велика част када је одабрана, и то као најмлађа чланица поменуте уније, да буде домаћин овогодишње 75. Скупштине.

 

75. засиједање Скупштине Европске студијске уније одржаће се од 25. новембра до 1. децембра  2018. године, у Петровцу. Организатори овог важног догађаја су Европске студентске уније и Студентски парламент Универзитета Црне Горе.    

 

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?