Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Edukacija i kampanja o borbi protiv dječijih ugovorenih brakova, nasilja u porodici i trgovine ljudima u Beranama

Objavljeno: 25.09.2018. 20:06 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je, u partnerstvu sa Nacionalnom kancelarijom za borbu protiv trgovine ljudima, Crvenim Krstom Berane i NVO Centar za romske inicijative, realizovalo 25. septembra u Beranama jednodnevnu edukaciju na temu "Borba protiv djecijih ugovorenih brakova, nasilja u porodici i trgovine ljudima". Na edukaciji je prisustvovalo oko 20 pripadnika/ca romske i egipćanske populacije.

 

Navedenu aktivnost Ministarstvo za ljudska i manjinska  prava kontinuirano sprovodi u svim opštinama sa značajnim brojem građana romske i egipćanske populacije.

Nakon jednodnevne edukacije predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Nacionalne kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima i NVO Centar za romske inicijative sproveli su i kampanju po romskim i egipćanskim naseljima u Beranama gdje je sa mještanima razgovarano na navedene teme.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?