Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Едукација и кампања о борби против дјечијих уговорених бракова, насиља у породици и трговине људима у Беранама

Објављено: 25.09.2018. 20:06 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права је, у партнерству са Националном канцеларијом за борбу против трговине људима, Црвеним Крстом Беране и НВО Центар за ромске иницијативе, реализовало 25. септембра у Беранама једнодневну едукацију на тему "Борба против дјецијих уговорених бракова, насиља у породици и трговине људима". На едукацији је присуствовало око 20 припадника/ца ромске и египћанске популације.

 

Наведену активност Министарство за људска и мањинска  права континуирано спроводи у свим општинама са значајним бројем грађана ромске и египћанске популације.

Након једнодневне едукације представници Министарства за људска и мањинска права, Националне канцеларије за борбу против трговине људима и НВО Центар за ромске иницијативе спровели су и кампању по ромским и египћанским насељима у Беранама гдје је са мјештанима разговарано на наведене теме.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?