Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković čestitao Dan Vojske Crne Gore: 7. oktobar je neotuđivi dio nacionalne istorije Crne Gore

Objavljeno: 07.10.2018. 16:20 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, čestitao je pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore 7. oktobar, Dan Vojske Crne Gore

Bošković je praznik čestitao i građanima Crne Gore jer je Vojska, kako je naglasio, njihov neodvojivi dio, kao što je 7. oktobar neotuđivi dio nacionalne istorije Crne Gore.
 
„U proteklih 12 godina prošli smo težak period reformi ali, sa ponosom možemo reći da smo izgradili jedan moderan i sposoban odbrambeni sistem koji doprinosi ne samo regionalnoj, već i globalnoj sigurnosti. Učešćem u velikom broju međunarodnih misija, kao i u pomoći civilnim institucijama u vanrednim situacijama, pokazali ste da ste dorasli zadacima i da ih sa velikim uspjehom izvršavate. 

Dragi vojnici i vojnikinje, vaš posao je jedan od najtežih ali, svakako jedan od najljepših, najčasnijih i najhumanijih, jer branite teritorijalni integritet i nezavisnost svoje države. Siguran sam da ćete i u narednom periodu sve zadatke izvršavati na kvalitetan način, sa zadovoljstvom i osjećajem ponosa, jer učestvujete u plemenitom zadatku odbrane svoje zemlje“, kazao je ministar.

Dan Vojske slavi se na dan kada je 1042. godine vojska dukljanskog kneza Vojislava nanijela težak poraz vizantijskoj vojsci na Tuđemilima kod Bara. Ove godine, po prvi put je proslavljen na Cetinju, 5. oktobra. 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?