Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић честитао Дан Војске Црне Горе: 7. октобар је неотуђиви дио националне историје Црне Горе

Објављено: 07.10.2018. 16:20 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, честитао је припадницама и припадницима Војске Црне Горе 7. октобар, Дан Војске Црне Горе

Бошковић је празник честитао и грађанима Црне Горе јер је Војска, како је нагласио, њихов неодвојиви дио, као што је 7. октобар неотуђиви дио националне историје Црне Горе.
 
„У протеклих 12 година прошли смо тежак период реформи али, са поносом можемо рећи да смо изградили један модеран и способан одбрамбени систем који доприноси не само регионалној, већ и глобалној сигурности. Учешћем у великом броју међународних мисија, као и у помоћи цивилним институцијама у ванредним ситуацијама, показали сте да сте дорасли задацима и да их са великим успјехом извршавате. 

Драги војници и војникиње, ваш посао је један од најтежих али, свакако један од најљепших, најчаснијих и најхуманијих, јер браните територијални интегритет и независност своје државе. Сигуран сам да ћете и у наредном периоду све задатке извршавати на квалитетан начин, са задовољством и осјећајем поноса, јер учествујете у племенитом задатку одбране своје земље“, казао је министар.

Дан Војске слави се на дан када је 1042. године војска дукљанског кнеза Војислава нанијела тежак пораз византијској војсци на Туђемилима код Бара. Ове године, по први пут је прослављен на Цетињу, 5. октобра. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?